Er solcellepanel noe for meg?

Solceller er en god investering dersom du ønsker å spare penger på strøm og samtidig ønsker å være mildere mot miljøet.


Hva koster det å installere solcellepanel?

Ved installasjon av solcellepanel vil man trenge en individuell pakke med forskjellige komponenter, denne pakken vil variere ut ifra hvor stort område det er snakk om samt ønsket panel, fester og transformatorer.

Send oss gjerne en e-post på info@suno.no dersom du ønsker et pakketilbud tilpasset for deg.

Inkluder da informasjon eller bilde av området hvor du/dere ønsker solcellepanel, adresse for befaring samt informasjon om dere ønsker å installere pakken selv eller om dere ønsker at vi installerer denne for dere.


Jeg vurderer å installere solceller, hvilke alternativer har jeg?

Her har du to alternativ.

  • 1. Kjøpe og installere eget system.
    Her kan du kjøpe totalpakke, denne kan innstalleres på egenhånd.
    Vær da oppmerksom på at du må finne leverandør og installatør av panelene på egenhånd.Du vil også måtte håndtere alt av papirarbeid i forhold til strømnett etc. på egenhånd.

  • 2. Leie systemet av en tredjepart.Her får man muligheten til å høste fordelene ved solceller uten den store kostnaden ved å kjøpe eget system. Utleier kjøper og installerer solceller på taket ditt, og håndterer vedlikehold etc. gjennom avtaleperioden. Du som huseier kjøper strømmen produsert for en gunstig pris.


Hvor mye penger kan jeg spare på å installere solceller?

Hva om jeg produserer mer strøm enn jeg bruker?

Dette vil variere ut ifra hvor mye strøm du bruker, hva dy betaler for strømmen og hvilke ordninger som er tilgjengelig i ditt område. Vi i Suno kan hjelpe deg med å finne ut om solcellepanel vil være lønnsomt i ditt tilfelle.I mange tilfeller vil det være tidspunkt på døgnet hvor solcellene dine produserer mer strøm enn du bruker for øyeblikket, på disse tidspunktene vil strømmen som produseres bli sendt direkte inn til strømnettet og du kan motta betaling for den fra lokale strømleverandører.


Hvor kan solcellepanelene installeres?

Solcellepanelene installeres med spesialfester på sørsiden av huset for å maksimere eksponering og produksjon. Det vanligste er å installere solcellepaneler på hustak, men de kan også installeres på for eksempel en mur eller gjerde såfremt konstruksjonen er solid og posisjoneringen av gjerde/mur er egnet for solceller.


Hvordan kan solceller være lønnsomt i Scandinavia?

Solceller produserer strøm ved eksponering av dagslys, ikke bare ved direkte sol som mange tror. I Norge har vi korte dager på vinteren, men de lange sommerdagene gjør opp for dette. Når man ser på gjennomsnittet for årlige soltimer kommer Norge slett ikke dårlig ut. Derfor har man samme potensialet for å utnytte solenergi i Nsom i for eksempel Storbritannia hvor solcelle industrien har eksplodert de siste årene.