Suno tilbyr takbytte i hele Hordaland

Suno kan tilby bytte av tak i hele Hordaland. Hos oss kan du velge mellom integrerte solceller, soltakstein og vanlig takstein. Om taket ditt må byttes ut, kan det være lurt å slå to fluer i en smekk. Med ny teknologi og lavere produksjonskostnader er det blitt lønnsomt å installere solcelleanlegg i Norge, og du gjør det samme med et takbytte, så er dette en god investering. 

Soltakstein: Sunstyle og Tesla

Konseptet med soltakstein er rimelig enkelt. Her skal hele bedekningen av taket bestå av solceller, og disse solcellene formes slik at de ser ut som vanlige tradisjonelle takstein. Tesla har allerede presentert sin variant av denne typen solcelle-takstein, og flere andre produsenter har fulgt opp med liknende produkter. Suno har installert Sunstyle tak systemer i Hordaland. I tillegg har vi sertifiserte partnere i hele Norge som kan hjelpe deg med prosjektet ditt. Husk snøfanger før vinteren kommer!

Solartakstein vil nå i oppstartsfasen av produksjonen fortsatt være noe dyrere enn vanlig takstein og vanlige solceller, men de tåler mer enn vanlig takstein, samtidig som de også produserer såpass med strøm at regnestykket går opp. 

Vanligvis vil det også være mulig å kjøpe deler av taket i vanlig takstein som er lik solartaksteinene i utseendet. Det passer bra for den nordvendte delen av takstolen eller for områder som ligger i skyggen av andre årsaker.

Tak med Integrerte Solcellepaneler

 
integrated+solcellepaneler+Solar+Suno.jpg
 

Integrerte solcellepaneler produserer fortsatt mer strøm per kvadratmeter enn den nye typen solcelletaksten. Dertil koster de mindre enn det taksteinformede alternativet. Velger du dette alternativet kan du godt sitte igjen med et selvfinansierende tak når jobben er gjort. 

De videre fordelene ved å velge integrerte solcellepanel er flere. De integrerte solcellepanelene kommer med tilpassede rammer, som gjør at de vanntett kan integreres i taket, med overgang til den vanlige taksteinen der det trengs. Slik sparer du takstein, så vel som de ekstra arbeidskostnadene ved å legge den.

Utover dette er også de integrerte solcellepanelene mer estetisk tilfredsstillende enn de paneler som monteres på utstående stativer, over takpannene, og gir slik huset en penere profil.

Vanlig takstein

Hos Suno er vanlig takstein også en åpen mulighet. Selv om vi er spesialiserte på alt som har med solceller å gjøre, er vi også meget gode på tak og takbytte når det kommer til å utføre arbeidet med vanlig takstein. Hos oss kan du velge mellom mange typer med alminnelig takstein.

Om du ikke vil ha solceller er det i orden med oss, men vi bruker også vanlig taksten når vi bygger solcelle-tak, for overganger, eller for skyggeområder hvor det ikke er ønskelig, eller hensiktsmessig, å plassere solceller.

Fordelene med integrerte solcellepaneler og soltakstein i forhold til vanlig takstein og vanlige solcellepanel

Hovedårsaken til at mange av våre kunder velger integrerte løsninger, som soltakstein og integrerte solcellepaneler, er estetiske, men når det er sagt, så er det samtidig en løsning som lar deg slå to fluer i en smekk.

Når et tak først skal byttes er dette allerede en stor investering. Om du uansett lenge har tenkt på å skaffe deg solceller kan du spare kostnader på å lage det nye taket samtidig som det monteres solceller, og enda enklere blir det når du kun trenger å forholde deg til en bedrift.

Selv om integrerte solcellepaneler eller solartakstein koster litt mer enn vanlig takstein, hentes den merkostnaden inn igjen, gjennom at du etter takbyttet produserer din egen strøm, både for salg og for egen bruk.