• Solceller er en god investering dersom du ønsker å spare penger på strøm og samtidig ønsker å være mildere mot miljøet.

  • Ved installasjon av solcellepanel vil man trenge en individuell pakke med forskjellige komponenter, denne pakken vil variere ut ifra hvor stort område det er snakk om samt ønsket panel, fester og transformatorer.

    Send oss gjerne en e-post på info@suno.no dersom du ønsker et pakketilbud tilpasset for deg.

    Inkluder da informasjon eller bilde av området hvor du/dere ønsker solcellepanel, adresse for befaring samt informasjon om dere ønsker å installere pakken selv eller om dere ønsker at vi installerer denne for dere.

  • Her har du to alternativ.

    1. Kjøpe og installere eget system.

    Her kan du kjøpe totalpakke, denne kan innstalleres på egenhånd.

    Vær da oppmerksom på at du må finne leverandør og installatør av panelene på egenhånd.Du vil også måtte håndtere alt av papirarbeid i forhold til strømnett etc. på egenhånd.

    2. Leie systemet av en tredjepart.Her får man muligheten til å høste fordelene ved solceller uten den store kostnaden ved å kjøpe eget system. Utleier kjøper og installerer solceller på taket ditt, og håndterer vedlikehold etc. gjennom avtaleperioden. Du som huseier kjøper strømmen produsert for en gunstig pris.

  • Dette vil variere ut ifra hvor mye strøm du bruker, hva dy betaler for strømmen og hvilke ordninger som er tilgjengelig i ditt område. Vi i Suno kan hjelpe deg med å finne ut om solcellepanel vil være lønnsomt i ditt tilfelle.

  • I mange tilfeller vil det være tidspunkt på døgnet hvor solcellene dine produserer mer strøm enn du bruker for øyeblikket, på disse tidspunktene vil strømmen som produseres bli sendt direkte inn til strømnettet og du kan motta betaling for den fra lokale strømleverandører.

  • Solceller produserer strøm ved eksponering av dagslys, ikke bare ved direkte sol som mange tror. I Norge har vi korte dager på vinteren, men de lange sommerdagene gjør opp for dette. Når man ser på gjennomsnittet for årlige soltimer kommer Norge slett ikke dårlig ut. Derfor har man samme potensialet for å utnytte solenergi i Norge som i for eksempel Storbritannia hvor solcelle industrien har eksplodert de siste årene.

  • Solcellepanelene installeres med spesialfester på sørsiden av huset for å maksimere eksponering og produksjon.

  • Fyll inn din informasjon på kontaktskjemaet på vår hjemmeside , så utarbeider vi et designforslag, et godt tilbud, simulert effekt og beregning av Enova-tilskudd (basert på din gateadresse).

  • Ja! Du mottar inntil 47.500 kroner i støtte fra Enova når du begynner å produsere din egen elektrisitet.

    I tilbudet du mottar fra oss, har vi allerede regnet ut hvilket tilskudd du får fra Enova.

    Selve installasjonen av anlegget gir deg 7.500 kroner i støtte. Resten av støtten avhenger av hvor stor kapasitet anlegget har. Du får 2.000 kroner per kWp installert effekt, opptil 20 kW.

    Utbetalingen fra Enova utbetales direkte til din konto innen to uker.

    Les mer om tilskuddsordningen fra Enova her

    https://www.enova.no/privat/

  • Utvilsomt. Solcellene har en forventet levetid på minst 30 år.

    I ett energimarked som er konkurranseutsatt internasjonalt, er det rimelig å forvente svingninger i strømprisen som påvirkes av helt andre faktorer enn nedbør og fyllingsgrad i norske vannmagasiner.

    Svingninger betyr dessverre ofte økning, noe vi har sett i 2022.

    Produserer du din egen strøm, gir investeringen avkastning umiddelbart.

  • - Den som kjøper boligen får lavere strømregning/nettleie.

    - Solcellepaneler bedrer energimerkingen på huset.

    - Forutsigbar strømpris fra taket i 30 til 40 år.

    Hus som har installert solcellepanel øker gjennomsnittlig 14 prosent i verdi. I undersøkelsen har man statistikk fra 8.000 private solcelleinstallasjoner og paret dem med 50.000 eiendomssalg

    Kilde: https://elbil.no/ny-studie-solceller-oker-verdien-pa-boligen-din

  • De aller fleste tak, men noen er bedre egnet enn andre.

    Dette kartlegger vi med deg.

  • Alt som dekker over solcellepanelene, som for eksempel snø, is og skygge, vil redusere eller hindre produksjonen. Men siden solinnstrålingen er lav i vintermånedene, pleier vi ikke å fjerne snø fra panelene før den smelter av seg selv.

  • Ja, solceller er helt trygt. Det er ingen ekstra risiko forbundet med solceller kontra andre elektriske installasjoner i et bygg, forutsatt at installasjonen er utført av fagfolk.

  • For best mulig resultat, involver oss gjerne i prosessen snarest mulig.

    Vi leverer integrerte soltakstein

Vanlige stilte spørsmål

Har du andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss i dag.